Imposicions dels perits de les companyies asseguradores

Us recordem que quan un taller no te cap pacte concret de servei amb una companyia asseguradora, els perits han de respectar el preu-hora, els preus i costos associats del recanvi, les taxes de gestió de residus, així com la col·locació de recanvi original.

En aquests casos s'ha de tenir en compte que el client del taller és l'assegurat, no la companyia, per la qual cosa el taller és lliure de fixar el seu preu i de decidir la qualitat del servei que presta. En tot cas el client és lliure d'acceptar-ho o no.

Els peritatges també han d'assumir les despeses de gestió dels olis usats, pneumàtics fora d'ús o de les batèries usades, ja que els tallers esteu obliats a desglossar a la vostra factura les taxes de gestió d'aquestes despeses que, per normativa, les han d'assumir els clients.

Aprofitem també per recordar-vos que cap text legislatiu contempla que els tallers estigueu obligats a mostrar els vostres albarans de compra als pèrits de les asseguradores.

En realitat aquí les asseguradores volen actuar com si fossin els clients del taller, però legalment els clients són els propietaris dels automòbils, no pas les companyies, excepte en aquells casos als quals les factures emeses pel taller siguin a nom de l'asseguradora.

Ara bé, si el taller actua com a proveïdor de l'asseguradora, llavors sí que hauria de respectar el preu que hagi pactat amb la companyia, assumir les condiciones especials que hagi pactat i lliurar els albarans i documentació que la companyia requereixi.

Si voleu ampliar informació sobre aquests temes podeu adreçar-vos a l'assessor jurídic d'assegurances de la Cecot, el Sr. Juan Pedro Hoya, al telèfon 937361100 o bé al correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Compartir
FaceBook  Twitter