Recomanacions per al nou any

Els inicis d'any són bons moments per revisar i actualitzar diverses qüestions que durant l'any no acostumem a abordar, per aquest motiu us fem arribar una guia de qüestions que podeu aprofitar per revisar tot just ara que l'any 2015 comença:

 • Preu/hora: és recomanable comprovar si el preu/hora que hem aplicat aquest any ha estat adequat. Hem de comprovar si el rendiment del negoci ha estat adequat i si ens permetrà afrontar les adaptacions o actualitzans necessàries per millorar el nostre servei. D'altra banda, si encara no ho heu fet, és hora d'actualitzar el preu/hora per al 2015, des del Gremi us recomanem que, encara que sigui poc, és bo actualitzar-lo, per evitar una pérdua en els marges comercials. En aquest enllaç podeu sol·licitar l'actualització.
 • Assegurances: reviseu no només els imports assegurats, sinó també les cobertures. Darrerament hem detectat pòlisses amb defectes com ara els següents:
  • Vehicles confiats per a la reparació: cobreixen un import, però a les condicions generals es limiten les indemnitzacions dels vehicles als seus valors venals.
  • Prova del vehicle: limiten la circulació a 5 km del taller. Això pot suposar un inconvenient sobretot quan el client sol·licita passar la ITV, o bé cal fer proves en una via ràpida, ja que s'acostuma a superar aquestes distàncies.
  • Reponsabilitat civil: algunes pòlisses estan per sota del mínim legal. D'altres, tot i tenir el límit general correcte o inclús molt per sobre, estableixen limitacions per víctima  o sinistre que estan per sota del mínim legal.
  • S'asseguren contingències que probablement mai es produiran, però en canvi es limiten d'altres amb imports insuficients.
  • Aproftem per recordar-vos que tenim interessants pòlisses per als nostres agremiats, amb les cobertures adaptades a les necessitats del sector i els preus més ajustats.
 • Residus: comproveu si teniu el número de productor, si teniu ben justificades les recollides i si gestioneu correctament els residus. És molt important tenir els documents que acrediten on va cada residu. Recordeu que els tallers no podeu llençar pràcticament res als contenidors municipals. Els residus perillosos com ara oli, pneumàtics, dissolvents, papers bruts de pintura, filtres, pots de pintura, aeorsols, i molts d'altres classificats com a perillosos s'han de gestionar correctament i disposar de la documentació que ho acredita. Aprofitem per recordar-vos que tenim un acord signat amb Sircat amb condicions avantatjoses per als nostres agremiats.
 • RASIC. Inscripció del taller: recordeu que els tallers heu d'estar inscrits al Registre d'Agents de la Seguretat Industrial i tenir la corresponent placa de taller on s'identifiquen les branques per les quals el taller estar autoritzat. Podeu sol·licitar la placa clicant aquí.
 • Cartelleria oficial: també us recomanem que comproveu si teniu col·locats tots els cartells obligatoris. Podeu sol·licitar-ne un joc clicant aquí.

I recordeu que al web del Gremi podeu trobar tota la informació per gestionar el vostre taller, també podeu contactar amb la secretaria, Nuri Amela, al telèfon 937361103 o bé per correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Qué tingueu un bon any!

 

Compartir
FaceBook  Twitter