Nova normativa ITV

20171109 nova normativa ITV

Us adjuntem la relació de les modificacions més importants del nou decret i que poden afectar les relacions que actualment teniu amb les ITV.  Entrarà en vigor el 20 de maig de 2018.

Aquest nou decret permetrà dur a terme unes inspeccions més exigents que ajudaran a controlar les manipulacions i els fraus als vehicles, reforçarà els procediments de formació dels tècnics de la ITV i controlar les emissions contaminants. També avalarà l'actual sistema d'ITV a Espanya que reforça la independència dels operadors d'ITV.

Un altre aspecte a tenir en compte de les noves mesures, és la utilització d'eines per la lectura de la centraleta de vehicles per detectar les possibles errades informàtiques que es puguin produir.

Els punts més rellevants de la nova normativa són: 

  • En el cas que es realitzi un canvi de titularitat d'un vehicle procedent de països de la Unió Europa es reconeixerà el certificat emès per altres països membres de la Unió Europea, suprimint així l'obligatorietat de passar una nova inspecció del vehicle en el país en el qual es realitza la compra.
  • Si la primera inspecció ha sortit negativa o desfavorable, es podrà passar la segona inspecció  a qualsevol centre autoritzat d'ITV. En aquesta segona reparació el centre autoritzat d'ITV té l'obligatorietat d'informar amb el NIF el taller que ha efectuat la reparació o si es tracta d'una autoreparació.
  • Si el vehicle passa la revisió per avançat (sense superar un mes), no es modificarà la data prevista pera a la següent revisió.

 D'altra banda, el Manual de Procediments d'Inspeccions de les Estacions d'ITV, continuarà sent la norma reglamentaria que regula la prestació del servei d'ITV. En aquest manual s'incorporaran els nous procediments per al control de les emissions contaminants i els vehicles hauran de passar la ITV a partir del quart any de la seva primera matriculació.

Compartir
FaceBook  Twitter