Es busca desmuntadora de rodes

Us informem que un taller agremiat vol comprar una desmuntadora de rodes de segona mà.


Per tant, si disposeu d'aquest tipus de maquinària i voleu vendre-la podeu contactar amb la secretaria del Gremi, Maite Pérez, al telèfon 937361103, o bé al correu electrònic This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i us posarem en contacte amb l'empresa sol·licitant.
Compartir
FaceBook  Twitter  

La Comisio Europea investigarà les males pràctiques de les asseguradores

Us informem que la Comissió de peticions del Parlament Europeu ha admés la denúncia contra l’Estat espanyol perquè aprecia problemes en l'aplicació de les normes comunitàries.
 

La denúncia, presentada per les associacions més representatives del sector, es fonamenta en l'incompliment de quatre directives i diversos articles del Tractat de

Funcionament de la UE en quant a:

 • Fixació dels preus hora de la mà d'obra de les reparacions.
 • Confecció dels barems, amb els quals es realitzen les valoracions de les reparacions.
 • Dependència econòmica dels perits.
 • Possible col·lusió tàcita entre asseguradores.
 • Imposició als tallers per part d'algunes asseguradores dels proveïdors de recanvis o el tipus de peces o materials a instal·lar.
 • Comercialització de pòlisses que obliguen els clients a portar el seu vehicle a reparar a un taller determinat per l'asseguradora.
 • Redireccionament als assegurats perquè reparin en els tallers designats per les asseguradores.
 
Amplieu més informació aquí
Compartir
FaceBook  Twitter  

Stop a les males pràctiques de les asseguradores

Us recordem que CETRAA,CONEPA, GANVAM I FAGENAUTO, representant els tallers de reparació d'automòbils espanyols, van denunciar davant el Parlament Europeu el passat mes de març a l'Estat espanyol per incomplir quatre Directives comunitàries i diversos articles del Tractat de Funcionament de la UE (TFUE) que estarien facilitant les males pràctiques de les asseguradores i l'important desequilibri existent en la relació que ocasiona greus perjudicis econòmics als  tallers.

 

Ara, aquesta denúncia ha estat admesa a tràmit, per la qual cosa les quatre associacions han llançat una campanya de recollida de signatures d'adhesió a la iniciativa i des del Gremi considerem que és molt important que doneu suport a la denúncia. Us informen que les dades introduïdes en el formulari són confidencials per protecció de dades.

 

A la denúncia s’hi poden adherir, empresaris, usuaris i totes aquelles persones que es solidaritzin amb el contingut de la petició.

 

 • Per adherir-se a la denúncia, cliqueu aquí
 • Per consultar el manual d'ajuda, cliqueu aquí
Compartir
FaceBook  Twitter  

Ampliació del termini de validesa de la ITV dels vehicles afectats per l'estat l'alarma

Us informem que, tots aquells vehicles que a causa de l'estat d'alarma no van poder dur a terme la inspecció periòdica obligatòria corresponent, el Govern Espanyol ha incrementat el termini de validesa de la propera ITV.

 

Així doncs, a la propera inspecció a la qual es sotmeti el vehicle a partir 27 de setembre, data d'entrada en vigor el Real Decret 750/2022 i una vegada finalitzada la revisió de la ITV, s'obtindrà el nou termini de validesa afegint els dies en què s'hagués reduït segons l'ordre SND/413/2020 de l'apartat segon.

Les categories de vehicles que tinguin establerta una freqüència d’inspecció mínima, el termini de validesa s’incrementarà, com a màxim, fins a arribar als següents límits:

 • Vehicles M1 i N1: fins a 4 anys exempts, i, a partir d’aleshores, cada 2 anys.
 • Vehicles M1 utilitzats com a taxis o ambulàncies, M2, M3, N2, N3, O3 i O4: anual.
 • Tractors de rodes de les categories T1b, T2b, T3b, T4.1b, T4.2b i T4.3b que es facin servir a la via pública sobretot per al transport comercial per carretera: fins a 4 anys exempts, i, a partir d’aleshores, cada 2 anys.

 

Compartir
FaceBook  Twitter  

Alumnes en pràctiques

Associat i treu-li profit al gremi 3

 

 

Us informem que des del Gremi tenim la possibilitat d'oferir-vos alumnes en pràctiques, de segon any del cicle formatiu de grau mitjà.

Aquests alumnes estan en el darrer any i esperen que l'any vinent es puguin incorporar al mercat laboral. El cicle formatius que estan cursant és:

 


Cicle formatiu de grau mitjà

 

 • Electromecànica*
 • Carrosseria*

 

*Els crèdits que han de fer de pràctiques són 416 h en total. El màxim legal diari/setmana: 4h/dia.


Tots els alumnes han estat formats en prevenció de riscos laborals, només els haureu de formar dels propis del vostre taller.
 
Els que estigueu interessat amb l'oferta contacteu amb la secretària del Gremi.

Compartir
FaceBook  Twitter