• Treu partit del gremi

    Treu partit del gremi

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

CETRAA i GANVAM incorporen a l'agenda política europea la relació tallers - asseguradores

L'Associació Nacional de Venedors i Reparadors de Vehicles (GANVAM) i la Confederació Espanyola de Tallers de Reparació d'Automòbils i Afins (CETRAA) han portat a l'agenda política europea la relació entre tallers i asseguradores, amb l'objectiu d'abordar el desequilibri actual.

En una roda de premsa de CECRA, el Consell Europeu del Comerç i la Reparació de l'Automòbil, es va presentar el "Manifest per una mobilitat innovadora i preparada per al futur". CECRA prioritzarà la denúncia de males pràctiques de companyies d'assegurances, especialment en relació amb els tallers.

La denúncia es basa en pràctiques abusives, com la fixació unilateral de tarifes de mà d'obra, estimacions per sota dels temps reals de reparació i possible col·lusió entre asseguradores. El manifest destaca la dependència econòmica dels perits i la imposició de proveïdors de recanvis per part d'algunes asseguradores.

CECRA busca solucions a aquestes problemàtiques comunes i ha iniciat contactes a escala europea amb organitzacions internacionals. Les relacions entre tallers i asseguradores es consideren prioritàries en l'agenda europea, juntament amb temes com el marc regulador de la distribució, l'accés a dades de vehicles connectats, descarbonització, electrificació i capacitació del personal.

La denúncia es basa en pràctiques abusives, com la fixació unilateral de tarifes de mà d'obra, estimacions per sota dels temps reals de reparació i possible col·lusió entre asseguradores. El manifest destaca la dependència econòmica dels perits i la imposició de proveïdors de recanvis per part d'algunes asseguradores.

CECRA busca solucions a aquestes problemàtiques comunes i ha iniciat contactes en l'àmbit europeu amb organitzacions internacionals. Les relacions entre tallers i asseguradores es consideren prioritàries en l'agenda europea, juntament amb temes com el marc regulador de la distribució, l'accés a dades de vehicles connectats, descarbonització, electrificació i capacitació del personal.

 

Sobre CETRAA

CETRAA (Confederació Espanyola de Tallers de Reparació d'Automòbils i Afins) és una institució que agrupa 29 associacions provincials del sector del manteniment i reparació del vehicle. Fundada en 1979, la confederació és present en 16 comunitats autònomes del territori espanyol, representant i defensant els interessos de prop de 20 000 empreses del sector del manteniment i reparació de l'automòbil, i informant els automobilistes sobre els seus drets i obligacions referent al manteniment dels seus vehicles. En l'àmbit europeu, CETRAA també s'inclou en diversos grups de treball juntament amb altres organismes internacionals amb la finalitat d'oferir el màxim suport als seus associats.

Sobre GANVAM
GANVAM és l'associació degana i més representativa de la distribució d'automòbils d'Espanya. Fundada en 1957, és una organització transversal que agrupa concessionaris i serveis oficials, compravendes i tallers independents. Defensa els interessos de distribuïdors que embenin tant vehicles nous com usats i agrupa companyies que distribueixen i reparen tota mena de vehicles: turismes, industrials, motos i tractors agrícoles, així com empreses afins (perits, gestors...). En conjunt, aquestes empreses venen i donen servei a més del 80% del parc mòbil espanyol. Dins de l'escenari internacional, és membre de la junta directiva de CECRA (Comitè Europeu del Comerç i la Reparació de Vehicles).

Compartir
FaceBook  Twitter